יצירת קשר
התזונה הבריאה בארגון
תזונה בריאה היא כבר מזמן לא טרנד חולף. בשנים האחרונות ישנו עיסוק ארגוני, תקשורתי וחברתי הולך וגדל בצורות חדשות של תזונה בריאה: גיוון בסוגי המזון, מועדים מומלצים לארוחה, צריכה פוחתת של מזון רווי, דרישה גוברת לדגנים, ירקות, פירות ומזונות מלאים, חיבור בין שירותי ההסעדה בארגון לפעילות מכון הכושר, סימון ערכים תזונתיים על גבי המנות, הפחתת שומנים במזון, ועוד. פודביז מספקת שירות בשלושה מישורים עיקריים: התאמת התפריט לדרישות הבריאותיות, יצירת תקשורת טובה יותר עם הסועדים ושיפור שיטות העבודה וחומרי הגלם. בשלב הראשון, אנו מאפיינים את צרכי הלקוח והסועדים. בשלב זה, מתקיימות פגישות לתיאום ציפיות ונערכים תצפית וניתוח של מערך ההסעדה.
התאמת תפריט לדרישות הבריאותיות
התאמת התפריט לדרישות הבריאותיות היא שלב חיוני בהשגת תזונה בריאה לעובדי הארגון. כאן, אנו שמים דגש על הוספת מזונות בריאים, מלאים, מגוון ירקות ופירות, הוספת פחמימות מלאות, בשרים רזים ומנות עיקריות שמותאמות לצרכן המבקש תפריט מאוזן. עדכון התפריט אין משמעותו איבוד הטעם או פנייה לקהל אחד בלבד אלא שילוב מדויק של טעמים שיש היגיון קולינארי להציגם יחד.
מידע תזונתי לסועדים
יצירת תקשורת טובה עם הלקוחות במישור התזונתי משמעותו הצגת מלוא האינפורמציה הנחוצה לסועד על מנת לקבל החלטה עצמאית לגבי סוג המזון שאותו הוא צורך. כך לדוגמא, ניתן לספק לצד המנות את ערכם ויתרונם התזונתי, לספק דף הסבר לגבי אכילה נכונה, להציב שלטים על גבי השולחנות בנוגע לתזונה נכונה, לספק הסברים תזונתיים בפורטל ההסעדה הארגוני ועוד.
תהליכי ייצור מותאמים
ולבסוף, התזונה הנכונה מתחילה בייצור נכון של המזון. מכאן, שיש צורך בהדרכת הצוות המבשל ובהתאמת שיטות העבודה הקיימות לכאלה המתאימות לתפריט מאוזן. כך למשל, ישנה נטייה לבשל בכמויות גדולות של שמן ואבקות מרק שאינם נחוצים, להעדיף בשרים שמנים או לספק מנות אחרונות מתוקות על פני פירות. אלו הן רק דוגמאות ספורות מתוך סל של מהלכים שניתן ליישם במטבח, כאלה שגם ניתן לבחון את מידת הטמעתם לאורך זמן.